+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

Ha már tudjuk, hogy weboldalt szeretnénk készíteni, akkor itt az ideje annak is hogy megismerjük a weboldal készítés teljes folyamatát. Ezért most bemutatom azokat a lépéseket amikre nagyon oda kell figyelni a weboldal készítésekor.

1. Előkészület: Weboldal célja

Az első lépés mindig az előkészületekkel kezdődik. Határozd meg a weboldal célját és témáját. Fontos, hogy meghatározzuk, milyen tartalmat tervezünk megosztani a weboldalon, és kinek szánjuk a weboldalt.

Weboldal céljai lehetnek:

  • Vásárló-, ügyfélszerzés
  • Márka megerősítés
  • Plusz információ adás ügyfeleknek
  • Elérhetőségek feltüntetése

A cél meghatározása a nagyon fontos a weboldal készítés során. Ettől függ hogyan alakítjuk ki az oldalt.

2. Jó domain név választás

A domain név kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. A domain név lesz az internetes címe a weboldalunknak. A domain név választásának főszempontjai:

  • Legyen rövid és könnyen érthető
  • Tartalmazzon kulcsszavakat, hogy a Google-ben jobb eredményt érjen el a weboldal
  • Különleges karakterek, ékezetek ne legyenek benne

3. Minőségi tárhelyszolgáltató választás

A tárhelyszolgáltató kiválasztása majdnem ugyanolyan fontos, mint a jó domain név kiválasztása. Nagyon kell figyelni arra, hogy a tárhelyünk biztonságos, gyors és könnyen kezelhető legyen. Valamint az sem árt, hogy ha a tárhelyszolgáltató ügyfélszolgálata gyorsan, könnyedén elérhetőek.

3. Weboldal tervezés és design

A weboldal tervezése során készítsünk egy tervrajzot, amely bemutatja, hogyan fog kinézni a weboldal. Fontos figyelembe venni a felhasználói élményt és a weboldal navigációját.

Miután elkészült a tervrajz, jöhet a weboldal design része. Válasszunk megfelelő színpalettát, betűtípust és képeket a weboldalhoz. A reszponzív design is kulcsfontosságú, hogy a weboldal jól nézzen ki és jól működjön minden eszközön.

4. Weboldal elkészítése

A weboldal készítés során a már megtervezett weboldalt több féleképpen is elkészíthetjük. Programozhatjuk vagy használhatunk tartalom kezelő rendszert (CMS) is. Az egyik legnépszerűbb CMS rendszer a WordPress.

4.1 WordPress telepítése

A WordPress telepítése egy nagyon egyszerű folyamat. 2 lehetőség közül választhatunk telepítéskor:

  • A tárhelyszolgáltatónkon keresztül
  • Manuálisan FTP-n keresztül

Részletesebben a WordPress telepítése cikkemben adok útmutatót.

4.2 WordPress sablon választás

A WordPress sablonok meghatározzák a weboldalunk kinézetét és stílusát. Válasszunk egy olyan sablont, amely megfelel a weboldalunk témájának. A WordPress-ben számos ingyenes és fizetős sablon közül választhatunk.

4.3 Bővítmények telepítése és weboldal testreszabása

A bővítmények plusz tulajdonságot adnak a weboldalunknak, amivel még egyedibbé és különlegesebbé tudjuk tenni. Valamint a WordPress alapbeállításival is személyre tudjuk szabni a weboldalunkat.

5. Tartalomfeltöltés

Most jöhet a tartalomfeltöltése és készítése. Hozzunk létre oldalakat és bejegyzéseket, amelyek tartalmazzák a weboldalunk információit. Használjunk minőségi képeket és szövegeket, amelyek relevánsak a weboldalunk témájához.

6. Tesztelés és hibajavítás

Mielőtt a weboldalt nyilvánosságra hoznánk, végezzünk alapos tesztelést. Ellenőrizzük, hogy minden link és funkció megfelelően működik, és ellenőrizzük a különböző böngészők és eszközök kompatibilitását.

7. Weboldal átadás

Miután a weboldal készen áll, tegyük elérhetővé a látogatók számára.

8. Karbantartás és frissítés

Ne felejtsük el, hogy a weboldal folyamatos karbantartást és frissítést igényel. Frissítsük rendszeresen a tartalmat, és gondoskodjunk a biztonságos működésről.

A munka illusztráció a Storyset-től származik

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: , , , ,