+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

Ha kezdő vagy még a WordPress világában felmerülhet benned is a kérdés, hogy „Mik azok a WordPress sablonok?”. Most erre a kérdésre adom meg neked a választ.

A sablon angol megfelelője a „theme”. Azért hasznos ezt megjegyezni, mert olykor a magyarok is használják ezt a megnevezést. De hasznos lehet akkor is, amikor angolul keresel 1-2 themes-re.

Mik azok a WordPress sablonok?

A WordPress sablon a weboldal kinézetért, megjelenésért felel. Magyarán a sablonnak a dizájnját látja a látogató, amikor a weboldalunkra látogat. A sablon határozza meg a weboldalunk színét, betűtípusát és az egész külalakját.

Hol találom a WordPress sablonokat?

WordPress sablonok

WordPress sablonok

Ma már több, mint 10.000 sablon közül válogathatsz, hogy melyik települjön a weboldaladra. A bővítményekkel ellentétben, csak egy sablonod lehet a weboldaladon, pontosabban egy aktív sablonod lehet. Ezeket a sablonokat WordPress sablonok oldalán találod és teljesen ingyenesen le is töltheted őket. Viszont vannak olyan prémium sablonok, amiket külön weboldalakon keresztül tudsz megvásárolni. Ilyen sablonok például a GeneratePress és a ThemeForest weboldalon található összes sablon.

Mi a különbség a WordPress sablon és oldalépítő között?

A sablon a WordPress weboldal kinézetéért felel, az oldalépítő pedig abban segít, hogy programozási tudás nélkül is fel tudjunk építeni egy profi weboldalt.

Vannak olyan sablonok, amikhez van beépített oldalépítő (page builder) és vannak olyanok is, amikhez ezt külön kell beszerezni:

  • A Divi sablonba be van építve az oldalépítő
  • Az Elementor sablon és az oldalépítő külön áll egymástól

Ha tetszett az írásom akkor kérlek oszd meg ismerőseiddel! Vagy ha bármi kérdésed merül fel a WordPress sablonokkal kapcsolatban, akkor írj hozzászólást és mihamarabb megválaszolom!

Az online illusztráció a Storyset-től származik

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma: