+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

El lehet magyarázni röviden is és hosszasan is, hogy pontosan mi az a WordPress. Most a rövidebb változatot választom, hogy mindenki könnyedén megértse.

Mi az a WordPress? – WordPress röviden összefoglalva

A WordPress egy weboldalmotor, ami azért dolgozik, hogy folyamatosan jól működjön a weboldalunk.

Kicsit hosszabban

A WordPress egy CMS (Content Management System), magyarul egy tartalom kezelő rendszer. Ennek a segítségével saját tartalmakat tudunk kezelni, képeket feltölteni, szöveges tartalmakat írni, formázni és publikálni. Szóval olyan mint egy szerszám, amit sok mindenre fel lehet használni.

Ezzel a fantasztikus ingyenes rendszer segítségével bárki könnyedén tud blogot vagy éppen weboldalt készíteni. A könnyűségét azt is bizonyítja, hogy letöltése és a WordPress telepítése után kb. 5-10 perc alatt elkészíthető egy saját weboldal. (A WordPress-t itt tudod ingyenesen letölteni!)

A WordPress kicsit szakmaibb nyelven

A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú (PHP és MySQL alapú) tartalomkezelő rendszer. Sok-sok moduláris funkciót foglal magába, aminek köszönheti a nagy népszerűségét.

Mára már a WordPress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer az interneten.

WordPress fő tulajdonságai

Sablonok

Sablonoknak nevezzük a WordPress grafikai felépítését és megjelenését. Ezeknek a segítségével látjuk mi is és a látogatók is a WordPress weboldalunkat. Ezeknek a sablonok száma egyre csak bővül. Itt találod az ingyenes sablonokat!

WordPress sablonok

WordPress sablonok

Bővítmények

A bővítményekkel plusz tulajdonságokat tudunk hozzá rendelni a WordPress-ünkhöz, amivel még hasznosabbá tehetjük a weboldalunkat. A WordPress nyílt forráskódjának hála bárki készíthet új bővítményt. Ezáltal rengeteg bővítmény közül válogathatunk a WordPress felületén. Itt találod az ingyenes bővítményeket!

WordPress bővítmények

WordPress bővítmények

Widgetek

A Widgetek olyan kisalkalmazások, amelyek segítségével a weboldalunk megjelenését tudjuk finomhangolni. Ezek általában apró modulok, amelyek a szöveges rész egyik oldalán elhelyezkedő oldalsávban vagy láblécben megjelenő dobozok. Ilyenek lehetnek, mint például: Keresés, Friss hozzászólások, Friss bejegyzések, Címkefelhő.

Az információk a wphu.org-ról származnak.

Kép a Pixabay.com-ról származik.

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: