+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

WordPress oldal vagy bejegyzés között mi a különbség?

A WordPress weboldalakon alapjáraton, csak 2 lehetőségünk van tartalomkészítésre. Az egyik az oldal, a másik a bejegyzés. De, hogy mi is a kettő között a különbség az most kiderül!

WordPress oldal

A WordPress oldal (page) egy olyan egyedi tartalmú és kinézetű aloldal a weboldaladon, aminek a tartalma nagy eséllyel nem változik. Ilyen oldal lehet például a Szolgáltatások, Rólunk, Kapcsolat, Galéria, stb. aloldalak.

WordPress oldal példa:

WordPress oldal - Weboldal készítés

WordPress oldal – Weboldal készítés

Ez a Weboldal készítéssel kapcsolatos oldalam.

WordPress bejegyzés

A WordPress bejegyzés (post) az oldalhoz képest egy sokkal rugalmasabb, dinamikusabb aloldal a weboldaladon. Általában a bejegyzést hírek közlésére, szakmaiírások átadására és legfőképp blogbejegyzések írására szoktuk használni.

A WordPress bejegyzés és oldal szerkesztőfelülete nagyban hasonlít egymásra. Inkább a külső megjelenésben és szerepben van nagyobb különbség közöttük.

A bejegyzés egyedi jellemzői:

  • Hozzászólásokat lehet írni alá
  • Általában megjelenik a megírás dátuma és a cikk szerzője
  • Több gyűjtőoldalba is be lehet csoportosítani (kategória, címke vagy egyedi taxonómiába)
  • A bejegyzéseket legtöbbszőr a Blog oldalon találjuk mind összegyűjtve (de néha a főoldalon, úgy mint ezen a gasztro oldalon)

WordPress bejegyzés példa:

WordPress bejegyzés - Biztonsági mentésről

WordPress bejegyzés – Biztonsági mentésről

Ez a WordPress biztonsági mentésről szóló blogbejegyzésem.

Ha érdekesnek találtad ezt a blogbejegyzésemet, akkor kérlek oszd meg az ismerőseiddel! Vagy ha bármi kérdésed merül fel a WordPress oldallal vagy WordPress bejegyzéssel kapcsolatban, akkor írj hozzászólást és mihamarabb megválaszolom!

Az üzleti illusztráció a Storyste-ről származik

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: