+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

Rendszeres időközönként a WordPress karbantartásra szorul, és ilyenkor jön szóba a WordPress karbantartás mód.

Egyáltalán miért szükséges a WordPress karbantartás?

Azért is szükséges a WordPress karbantartás, mert ahogy minden másra, úgy a weboldalunk üzemképességre is oda kell figyelnünk. Ügyelnünk kell arra, hogy mindig friss legyen, biztonságos és „tiszta”. Nem szabad elhanyagolni, mert ilyenkor az oldal lelassulhat és sebezhető lehet a hacker támadásokkal szemben.

Szóval érdemes nagy hangsúlyt fektetni karbantartásra. A WordPress karbantartás cikkben 8 fő lépésben elmagyarázom a WordPress teljes karbantartását.

Mi az a WordPress karbantartás mód?

Most, hogy már tudjuk miért is olyan fontos a karbantartás. Ismerjük meg a WordPress karbantartás módot is. WordPress karbantartás mód egy olyan biztonsági funkció, amelyet a WordPress automatikusan bekapcsol, amikor frissítéseket vagy karbantartást kell elvégezni a weboldaladon.

A karbantartás mód egy olyan üzenetet jelenít meg a weboldal látogatóknak, amely tájékoztatja őket arról, hogy az oldal jelenleg karbantartás alatt áll, és hamarosan újra elérhető lesz. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a hátterében tudjunk dolgozni, anélkül, hogy a látogatók hozzáférnének a karbantartás alatt lévő weboldalhoz.

Hogyan kapcsolhatod be a karbantartás módot?

Amikor elvégezzük a WordPress frissítéseket, akkor a WordPress automatikusan bekapcsolja a karbantartás módot. Ami csak pár másodpercig jelenik meg, majd ha sikeres volt a frissítés újra megjelenik a weboldalunk tartalma.

Ilyenkor egy üzenet jelenik meg minden látogatónak, amíg a karbantartást elvégezzük. Viszont a weboldal adminisztrátorai láthatják az oldalt és szerkeszthetik is azt.

Hogyan szabhatod testre a karbantartás módot?

Kettő opció is van a karbantartás mód testreszabására:

  1. Manuálisan php fájlon keresztül (nehéz)
  2. Karbantartás mód bővítménnyel (egyszerű)

Manuálisan php fájlon keresztül

Ha értesz a php fájlokhoz, akkor könnyedén testre szabhatod a saját igényeid szerint. Ehhez a ‘maintenance.php’ fájlt kell módosítanod a WordPress könyvtáradban. Ez a fájl határozza meg a karbantartás módnak a kinézetét.

Karbantartás mód bővítménnyel

Választhatod az egyszerűbb megoldást is, ha nem szeretnél belenyúlni a kódokba. Ehhez az Under Construction bővítményt kell telepítened a weboldaladra, majd beállítanod a tetszésed szerint. Számos egyedi beállítása van, amivel különlegessé teheted a karbantartás oldaladat és bizalmat keltesz a weboldalad látogatóiban.

Itt van egy rövid videó, hogyan lehet beállítani Under Construction bővítményt:

Összegzés

A WordPress karbantartás módja hasznos funkció, amely lehetővé teszi számodra, hogy weboldaladon frissítéseket végezz, anélkül, hogy a weboldal látogatókat zavarnád. Fontos, hogy ne feledkezz meg a rendszeres WordPress karbantartásról, hogy mindig gyors és biztonságos maradjon a weboldalad. Amennyiben nem szeretnél álandóan foglalkozni a weboldaladdal, akkor kérj tőlem WordPress karbantartási segítséget!

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: