+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

Felmerülhet sokakban a kérdés, hogy melyik a jó weboldal cím? Az amikor van www. a domain név előtt vagy, amikor nincs www. kezdés előtte? Ennek a kérdésnek fogunk most jobban utánajárni és alaposan átvizsgáljuk a dolgokat.

Mi a helyzet a www. kezdéssel?

Ma már szinte bárki könnyedén felkerülhet az internetre és lehet saját weboldala. De régebben különlegeségnek számított, ha a cégnek volt weboldala. Pont ezért büszkén mutogatták, hogy nekik van saját weboldaluk, aminek a www. volt az előtagja.

De mára már ez szinte teljesen elkopott, ugyanis a világ a gyorsaság irányba halad, ezért egyre rövidebb domain neveket választanak a cégek, hogy gyorsabb legyen a begépelés. Ezért tűnt/tűnik el a www. kezdés is, mivel ezek nélkül 4 karakter begépelését spórolunk meg.

Hogyan használjuk helyesen a weboldal címet?

A fejlődő technikának hála az egyre modernebb szerverek és szoftverek pontosabban beállíthatók, ami arra vezet, hogy nincs szükség a www. előtagra, nyugodtan elhagyhatjuk.

Technika szempontból mindegy, hogy most www.-al vagy enélkül gépeljük be a domain nevünket, a weboldalunk mindkettő esetben ugyan úgy bejön.

Milyen a jó weboldal cím?

Milyen a jó weboldal cím?

Mi jobb a keresőoptimalizálás nézőpontjából?

Csak egy verzióban legyen elérhető a weboldalunk! Válasszuk ki, hogy melyik verzió a szimpatikusabb számunkra a www. előtagú vagy a www. nélküli és irányítsuk át (a tárhelyen belül) a kevésbé szimpatikusabb verziót arra, amelyiket használni akarjuk.

Igaz, a keresőrobotok fel tudják ismerni, hogy a www.-el kezdődő és a www. nélküli weboldal cím ugyan az. Már vannak olyan intelligensek, hogy felismerjék az azonos tartalmat. De előfordulhat, hogy a keresőmotor duplikációnak veszi a kettő elérhetőséget, ezért jobb ezt megelőzni egy egyszerű átirányítással.

Régen miért kellett www. a domain név előtt?

A www egy rövidítés, ami a World Wide Web, magyarul a Világháló rövidítése. Ez a rövidítés volt az internet jelképe, szóval ez egy jelölés volt, amivel megtudták különböztetni az IP címeket. Régen egy domain név több IP címhez is mutatott, ezért hozták be a www. előtagot. Ezáltal eltérő IP címeket tudtak adni az aldomain-ekhez.

Forrás: https://rotisoft.hu/blog/weboldal-cim-www-vel-vagy-nelkule/

Az online illusztráció a Storyset-ről származik

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: