+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

A WordPress egyike a legnépszerűbb weboldal készítő rendszer az egész világon. Azonban sajnos a WordPress hajlamos lehet a teljesítmény csökkenésére, ha az adatbázis nincs rendszeresen karbantartva. A WordPress adatbázis takarítás nagyon fontos lépés, hogy a weboldal optimálisan tudjon működni.

Miért fontos az adatbázis takarítása?

Azért fontos, mert az adatbázis tárolja az összes WordPress bejegyzést, oldalt, felhasználót és egyéb tartalmakat. Az idő múlásával az adatbázis növekszik, ami lassíthatja a weboldal teljesítményét. Az adatbázis takarítása során megszabadulunk az elavult vagy felesleges adatoktól és optimalizáljuk a táblákat.

WordPress adatbázis takarítás folyamata

Most nézzük meg a WordPress adatbázis takarításának folyamatát lépésről lépésre:

1. Fontos: Készíts biztonsági mentést

Mindig készíts biztonsági mentést a weboldaladról és az adatbázisról, mielőtt elkezdenéd kitakarítani az adatbázist. Ez azért olyan fontos, hogy ha nem várt probléma következik be, akkor visszaállíthasd az weboldalad előző állapotát. Itt olvashatsz többet a WordPress biztonsági mentérsről.

2. Használj adatbázist optimalizáló bővítményt

A WordPress adatbázis takarítását legegyszerűbben bővítmény segítségével végezheted el.

Bővítmények használata:

  1. Telepíts egy adatbázis takarító bővítményt, például a WP-Optimize vagy a WP-Sweep.
  2. Aktiváld a bővítményt, majd kövesd az utasításokat az adatbázis takarításához.

Bármelyik bővítményt is választod mindig olvasd el a plugin leírását és ellenőrizd, hogy kompatibilis-e a jelenlegi WordPress verzióval.

3. Gyakori takarítás és karbantartás

Az adatbázis takarítását rendszeresen meg kell ismételni, hogy fenntartsd a weboldal optimális teljesítményét. Érdemes havonta elvégezni az adatbázis takarítását. (Személy szerint én akkor szoktam elvégezni, amikor a WordPress frissítéseket is, így elég csak egyszer megcsinálni a biztonsági mentést.)

Összefoglalás

A WordPress adatbázis takarítása elengedhetetlen a weboldalad sebességének és teljesítményének fenntartásához. A rendszeres karbantartás segít megszabadulni az elavult vagy felesleges adatoktól.

De arra mindig figyelj oda, hogy készíts biztonsági mentést, mielőtt elkezded az adatbázis takarítását.

Ha kérdésed merült fel, akkor írj hozzászólást vagy kérd a segítségemet!

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: , , ,