+36 20 272 0676 hello@web.bkrisa.com

A Google indexelés egy kulcsfontosságú folyamat, mivel ez határozza meg, hogy mely weboldalak kerüljenek a keresési találatok közé. Nem szabad felvállról venni, ha szeretnénk organikus látogatókat szerezni a weboldalunkra.

Mi is az a Google indexelés?

A Google indexelés egy olyan folyamat, ami során a Google keresőmotorja áttekinti az interneten található weboldalak tartalmát és ezeket az adatokat a keresőmotor indexében eltárolja.

Az indexelés célja, hogy a Google rendelkezzen egy hatalmas adatbázissal, amiben listázza az összes weboldalt és annak tartalmát. Ezt az adatbázist nevezzük „Google indexnek”.

A Google Indexelés folyamata

A Google robotok általában egy weboldal domain nevét használják kiindulópontként. Amikor a Google robotbot átvizsgál egy weboldalt, követi a linkeket és áttekinti a tartalmat. Ilyenkor megvizsgálja a szövegeket, a képeket és a metaadatokat. Az áttekintett információkat a Google egy adatbázisban tárolja el, hogy aztán a felhasználók számára releváns keresési eredményeket tudjon felmutatni.

Miért fontos a Google indexelés?

A Google indexelés rendkívül fontos a weboldalak számára, mivel enélkül nem tud megjelenni a Google keresőjében. Amikor egy weboldal nincs indexelve a Google által, akkor az szinte láthatatlan a keresőmotor számára.

Ezenkívül a Google indexelés segít a keresőmotor számára megérteni a weboldal tartalmát és témáját. Ez lehetővé teszi a Google számára, hogy meghatározza, hogy mely kulcsszavakhoz és kifejezésekhez illeszkedik leginkább az adott weboldal.

Hogyan lehet befolyásolni a Google indexelést?

A Google indexelése egy automatizált folyamat, de van néhány dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy weboldalunkat hatékonyabban indexelje a Google.

 1. Minőségi tartalom készítése: Készítsünk jó minőségű, eredeti és releváns tartalmat a weboldalunkra.
 2. Google Search Console összekapcsolás: Kapcsoljuk össze a weboldalunkat a Google Search Console-al. Ehhez egy rövid kódot kell bemásolnunk a weboldalunk head részébe.
 3. Keresőoptimalizálás (SEO): Optimalizáljuk a weboldalunkat a keresőmotorok számára. Ez magában foglalja a megfelelő kulcsszavak használatát, a metaadatok beállítását, a mobilbarát kialakítást és a weboldal gyorsítást.
 4. Linkek kezelése: Győződjünk meg róla, hogy a weboldalunkra vezető linkek érvényesek és relevánsak. A hibás, rossz minőségű linkek negatívan befolyásolhatják a Google indexelését.
 5. Sitemap (Oldaltérkép) létrehozása: Készítsünk egy XML sitemap-ot, hogy ezzel is segítsünk a Google robotoknak a weboldalunk teljes feltérképezésében. (A legtöbb WordPress SEO bővítmény ezt megcsinálja helyettünk.)
 6. URL küldés Google Search Console-ba: Szinte már azonnal tudjuk indexelni a weboldalunk új tartalmát, ha beküldjük a Google Search Console-ba. Ehhez ki kell másolnunk az új tartalom URL-jét be kell illeszteni a Search Console tetején lévő mezőbe, majd az indexelésre nyomni.

  URL küldés Google Search Console-ba

  URL küldés Google Search Console-ba

Hogyan ellenőrizzük, hogy indexelve van-e az oldal?

 1. Ahhoz, hogy megtudjuk milyen oldalak vannak indexelve a weboldalunkról, menjünk a Google keresőjébe.
 2. Majd írjuk be a következőt site:weboldalamdomainneve.hu (a saját weboldalunk domain nevét írjuk ide).
 3. Ezekután a Google kilistázza nekünk az összes indexelt oldalt a weboldalunkról.

  Indexelés ellenőrzés a Google-ben

  Indexelés ellenőrzés a Google-ben

Megosztás:
Budai Kristóf - WordPress weboldal készítő

Budai Kristóf

Helló, Budai Kristóf vagyok, WordPress weboldal készítő. A célom az, hogy mindenkinek profi és jól működő weboldala legyen. Ezért is írom a weboldal készítés blogot, hogy minél több embernek tudjak segíteni.

Ha személyes segítséget szeretnél kérni, akkor ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Főtéma:

Címkék: , , , ,